v-odnii-z-hromad-na-ivano-frankivshchyni-vyiavyly-143-vypadky-virusnoho-hepatytu-a-detali

В одній з громад на Івано-Франківщині виявили 143 випадки вірусного гепатиту А: деталі

 • 11906 переглядiв

У Солотвинській громаді Івано-Франківської області зареєстровано 143 випадки захворювання на вірусний гепатит А, з них 127 у селі Пороги. Більшість хворих - учні місцевого ліцею, навчання в якому призупинено.

З лютого 2024 року у Солотвинській громаді Івано-Франківської області зареєстровано 143 випадки захворювання на вірусний гепатит А. З них 127 випадків виявили у мешканців села Пороги, у тому числі 90 дітей, передає УНН з посиланням на Суспільне.

Голова Солотвинської громади, Манолій Піцуряк, зазначив, що за останні 20 років це вже другий випадок спалаху гепатиту на території громади. Більшість хворих – учні Порогівського ліцею, який відвідує 540 студентів.

"Перший спалах гепатиту був у 2004 році. Тоді зафіксували понад 160 випадків інфікування. Другий почався у лютому 2024 року. На сьогодні маємо в громаді 143 випадки, з яких 127 – у селі Пороги. З них інфікованими є 90 учнів. Тому у Порогівському ліцеї з 25 березня ми призупинили навчання і діти закінчували навчальний рік дистанційно", - каже Піцуряк.

З 20 по 30 липня у Солотвині зафіксовано шість нових випадків захворювання на гепатит А, збільшивши загальну кількість хворих у селищі до семи станом на 7 серпня. Громада вживає заходів, щоб запобігти масовому розповсюдженню інфекції.

"Ми провели засідання ТЕБ і НС, на якому розробили відповідні заходи. Також виготовили пам'ятки для місцевих жителів, попереджаємо людей з гучномовця у центрі селища. Провели нараду з підприємцями, які працюють у сфері торгівлі", - додав він.

Він зазначає, що для села Пороги було закуплено бактерицидні лампи, а також виділено 100 тисяч гривень на придбання вакцини. Для локалізації інфекції вже закуплено 100 доз вакцини проти гепатиту A.

Нагадаємо

Також у Дубенському районі Рівненщини зафіксований спалах гострого гепатиту A. Вже відомо про щонайменше сімох хворих, серед яких - дитина.

Ірина Колеснік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Навчальний рік у Києві розпочнеться 1 вересня – Кличко

     • 19176 переглядiв

    Фільм "Я, "Побєда" і Берлін" тепер доступний на Netflix

     • 10539 переглядiв

    Для половини українців дефіцит кадрів став проблемою

     • 16331 переглядiв