v-moz-rozrakhovuiut-shcho-persha-evakuatsiia-dytyny-z-okhmatdytu-na-likuvannia-za-kordon-vidbudetsia-nastupnoho-tyzhnia

В МОЗ розраховують, що перша евакуація дитини з "Охматдиту" на лікування за кордон відбудеться наступного тижня

 • 12383 переглядiв

Загалом надійшло від пацієнтів 16 заявок про бажання лікуватися за кордоном. Лікарі Охматдиту працюють з лікарнями, які потенційно готові прийняти, для того, щоб розуміти який діагноз, яке лікування застосовують, які технології можуть бути застосовані.

Перша евакуація дитини з Охматдиту на лікування за кордон може відбутися на початку наступного тижня. Загалом надійшло від пацієнтів 16 заявок про бажання лікуватися за кордоном. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Щодо евакуації дітей за кордон. Наразі надійшло від пацієнтів 16 заявок про те, що вони хочуть лікуватися, або висловили бажання продовжити лікування за межами України

- сказав Ляшко.

Він зазначив, що медзакладів,  які готові прийняти дітей величезна кількість.

Зараз проводяться консиліуми по кожному пацієнту з тих 16. Зокрема лікарі Охматдиту працюють з лікарнями, які потенційно готові прийняти, для того, щоб розуміти який діагноз, яке лікування застосовують, які технології можуть бути застосовані. Ми розуміємо, що одна з перших евакуацій може бути на початку наступного тижня для лікування в одну з країн ЄС

- розповів Ляшко.

Атака на "Охматдит": помер маленький хлопчик, який на момент ракетного удару знаходився у реанімації10.07.24, 18:49

Доповнення

Ляшко повідомляв, що "Охматдит" на початку наступного тижня планує обрати будкомпанію для ліквідації всі наслідки терористичного акту рф. Від благодійників надійшло понад 800 млн грн.

Разом з державними коштами цей ресурс  буде направлений на усунення наслідків удару в першому корпусі.  Зокрема, він буде відправлений на обладнання яке постраждало.

Популярні

Новини по темі

За перше півріччя ВВП України зросло 4,1% – Мінекономіки

 • 19225 переглядiв

Сезон лептоспірозу: в МОЗ розповіли, як захиститися

 • 15338 переглядiв

В окупованому Криму пролунали вибухи - ЗМІ

 • 25798 переглядiв

У Маріуполі гучно: є влучання в аеропорту - Андрющенко

 • 25592 переглядiв