v-moz-poiasnyly-v-koho-novyi-shtam-flirt-ne-vyklykaie-vazhkykh-form-zakhvoriuvannia

У МОЗ пояснили, у кого новий штам FLiRT не викликає тяжких форм захворювання

 • 15963 переглядiв

Заступник міністра охорони здоров'я повідомив, що новий субваріант коронавірусу FLiRT не викликає важких форм захворювання у вакцинованих. В Україні зафіксовано п'ять випадків нового штаму.

Новий субваріант коронавірусу "Omicron" - "FLiRT" не викликає важких форм захворювання у людей, які вакциновані, або мають ревакцинацію в тих випадках, коли вона їм показана. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Ми зараз дійсно бачимо, що на території Європейського Союзу, на території США суттєво зростають показники захворюваності COVID. Також така сама ситуація спостерігається в Україні, якщо за липень у нас було трохи більш як 11 тис..., то умовно за червень ми спостерігали 2 тис. випадків, то бачимо суттєве зростання в липні

- сказав державний санітарний лікар.

Кузін зазначив, що рівень навантаженості на систему лікарні саме в питанні госпіталізації не такий великий.

Рівень навантаження на систему лікарняну саме в питанні госпіталізації не такий великий у відсотку, тому що ми бачимо, що саме в стаціонарному лікуванні перебуває трохи більш як 2,5 тис. і це абсолютно нормально для такого пікового підйому. Ті країни, які звітували про підйом захворюваності, вони так само ідентифікували, що це новий підтип штаму "Omicron" - "FLiRT

- розповів Кузін.

Він нагадав, що на території України зафіксовано вже п'ять випадків нового субваріанту коронавірусу "Omicron" - "FLiRT".

В Україні циркулює 10 підтипів коронавірусу, включаючи новий штам FLiRT - Кузін09.08.24, 20:00

"В нас вже п'ять позитивних зразків за результатом повногеномного секвенування. Хочу нагадати, що цей підвид з'явився в березні цього року. В багатьох країнах він почав дуже швидко поширюватися, але на щастя - це все є мутацією навколо однієї великої групи Omicron й таким чином - це той підвид, який не викликає важких форм захворювання у людей, які вакциновані, або мають ревакцинацію в тих випадках, коли вона їм показана", - зазначив Кузін.

Він також зауважив, що показники, які спостерігаються ще не говорять про те, що почався епідемічний сезон, або що потрібно вводити обмежувальні заходи. 

Тому такі показники, які ми зараз спостерігаємо в Україні, вони ще не говорять про те, що почався епідемічний сезон, або що потрібно вводити якісь конкретні обмежувальні заходи на якихось конкретних територіях. Але дійсно показники є достатньо високими й не характерним з огляду на те, що зазвичай ми починали спостерігати перше зростання починаючи з вересня. Тут трохи раніше, тобто на один місяць раніше ми вже бачимо зростання

- сказав Кузін. 

В МОЗ розповіли про особливості нового субваріанту коронавірусу07.08.24, 10:45

Анна Мурашко

COVID-19

    Популярні

    Новини по темі

    У Миргороді на Полтавщині повідомили про звук вибуху

     • 25621 переглядiв