v-indii-uspishno-vyprobuvaly-raketu-perekhopliuvach-u-ramkakh-stvorennia-natsionalnoi-systemy-pro

В Індії успішно випробували ракету-перехоплювач у рамках створення національної системи ПРО

 • 15951 переглядiв

Міноборони Індії повідомило про успішне випробування ракети-перехоплювача AD-1 для національної системи ПРО. Ракета здатна знищувати балістичні цілі з дальністю до 5000 км на різних висотах.

Міністерство оборони Індії повідомляє про випробування ракети-перехоплювача AD-1, а також про підтвердження надійності системи протиракетної оборони (ПРО) і систем зв'язку.

Пише УНН із посиланням The Times of India.

Міністерство оборони Індії заявило про випробування ракети-перехоплювача AD-1 другого ступеня системи протиракетної оборони (ПРО) на острові Абдул-Калам у штаті Одіша на сході країни.

Стверджується, що випробування пройшло успішно.  Міністр оборони Індії Раджнатх Сінгх привітав розробників ракети з успішними випробуваннями.

Вони знову продемонстрували можливості Індії в галузі ПРО

 - заявив керівник оборонного відомства Індії.

Довідка

Індія створює двохешелонну систему ПРО для захисту великих міст від ракетного нападу, здатну знищувати балістичні ракети з дальністю до 5000 км.

Reuters: Індія веде перемовини з рф щодо довгострокової нафтової угоди11.07.24, 18:15

Друга фаза AD Endo-atmospheric missile - це розроблена власними силами двоступенева твердопаливна ракетна система наземного старту, призначена для нейтралізації багатьох типів ворожих балістичних ракетних загроз на висотах у діапазоні від ендо- до низьких екзо-атмосферних областей, йдеться в заяві міністерства оборони. У балістичну ракетну систему було впроваджено низку новітніх вітчизняних технологій, розроблених різними лабораторіями DRDO, йдеться в повідомленні міністерства.

Україна підтримує позицію Китаю щодо Тайваню - пресслужба МЗС КНР24.07.24, 13:55

Популярні

Новини по темі