v-estonii-ne-dopomahatymut-kyievu-z-mobilizatsiieiu-ukraintsiv-na-svoii-terytorii

В Естонії не допомагатимуть Києву з мобілізацією українців на своїй території

 • 32596 переглядiв

Наразі Київ не звертався до Таллінну з проханням допомогти в мобілізації українських чоловіків, які перебувають на естонській території. Про це з посиланням керівника департаменту прикордонної та міграційної політики Міністерства внутрішніх справ Естонії Янека Мягі повідомляє Postimees, передає УНН.

Деталі 

За словами естонського посадовця, Таллінн обговорював із послом України питання повернення українських чоловіків з Естонії на батьківщину.

Він підкреслив, що в України немає жодних підстав для того, щоб говорити про видачу чоловіків призовного віку, які в'їхали до Естонії.

В України немає законних підстав запитувати нас про видання зазначених громадян, як і в нас немає підстав їх видавати

 - відповів Мягі у відповідь на питання про те, як змінилася ситуація зі ставленням до потенційних резервістів ЗСУ, яких прийняла Естонія.

Доповнення

Раніше УНН писав, що в інтерв'ю німецькому виданню міністр оборони України заявив, що Україна планує запропонувати чоловікам за кордоном, в тому числі і в Німеччині, у віці 25-60 років добровільно з'явитися на призовні дільниці для проходження військової служби у 2024 році. 

За словами міністра, також уже обговорюються потенційні санкції за невиконання цієї вимоги.

У Берліні заявили, що не допомагатимуть Міноборони з мобілізацією українців в Німеччині 22.12.23, 12:52

Трохи згодом у Міністерстві оборони України пояснили, що Умєров лише закликає всіх українців долучатися до Збройних сил, але питання про механізм покарання або юридичного тиску на чоловіків за межами України зараз не стоїть.

Нагадаємо

У Міністерстві Юстиції Німеччини наголошують, що плани України щодо мобілізації своїх громадян в Німеччині "не матимуть практичних наслідків". 

The Economist: Україна намагається розв'язати питання мобілізації, на Київ чекають важкі рішення18.12.23, 12:50

Популярні

Новини по темі