v-ekvadori-5-liudei-zasudzheno-za-vbyvstvo-kandydata-v-prezydenty-krainy

В Еквадорі 5 людей засуджено за вбивство кандидата в президенти країни

 • 24864 переглядiв

П'ятеро осіб, засуджених за вбивство кандидата в президенти Еквадору Фернандо Вільявісенсіо в серпні 2023 року, дістали суворі тюремні строки, до того ж двох із них, які належали до злочинного угруповання Los Lobos, було зараховано до терористів.

Прокурори звинуватили щонайменше двох із засуджених у приналежності до злочинного угруповання Лос Лобос, визнаного терористичним.

Пише УНН з посиланням на Sky News.

П'ятьох осіб, засуджених за вбивство в Еквадорі кандидата в президенти Фернандо Вільявісенсіо, застреленого в Кіто в серпні 2023 року, було засуджено до важких тюремних термінів.

Ангуло і Кастільо були засуджені до 34 років і восьми місяців. Ерік Рамірес, Віктор Флорес і Александра Чимбо були засуджені до 12 років.

- повідомляють ЗМІ.

 Деталі

Згідно з вироком, Віктор Флорес відповідав за гарантування безпеки мотоцикла, на якому їхав кілер, що стріляв у Вільявісенсіо, а Александра Чімбо мала попередити стрільців про від'їзд кандидата. Ерік Рамірес, зі свого боку, подбав про логістику на місці вбивства.

Довідка

9 серпня 2023 року опозиційного кандидата в президенти, ексжурналіста Фернандо Вільявісенсіо, було вбито пострілом у голову, коли він залишав передвиборчі збори в Кіто, за кілька днів до першого туру виборів, на яких він був одним із головних фаворитів.

Доповнення

Прокурори зарахували щонайменше двох із тих, кого судили, до приналежності до злочинного угруповання Лос Лобос - одного з 22 злочинних угруповань, внесених до списку терористів президентом Даніелем Нобоа.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що щонайменше восьмеро людей загинули і ще вісім дістали поранення внаслідок збройного нападу у портовому місті Гуаякіль, Еквадор.

Ігор Тележніков

Новини Світу

Популярні

Новини по темі