v-antykoruptsiinomu-komiteti-rady-vvazhaiut-shcho-nazk-povynne-pereviryty-deklaratsii-vo-zastupnyka-holovy-dps-sokura

В антикорупційному комітеті Ради вважають, що НАЗК повинне перевірити декларації в.о. заступника голови ДПС Сокура

 • 101401 переглядiв

В комітеті Ради з питань антикорупційної політики вважають, що НАЗК повинне перевірити декларації Євгенія Сокура на достовірність. Сокур не вказав у декларації дані про свою співмешканку, з якою проживає з 2016 року.

Національне агентство з питань запобігання корупції повинне перевірити декларації виконуючого обовʼязки заступника голови Державної податкової служби України Євгенія Сокура на предмет їхньої достовірності. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив член комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анатолій Бурміч.

Контекст

В.о. заступника голови Державної податкової служби Євгеній Сокур вніс в декларацію за 2023 рік ймовірно недостовірні дані. Зокрема, він не вказав, в документі дані про свою співмешканку. Сокур в ході слідства по справі про нібито замах на нього, сам розповів правоохоронцям, що із 2016 року проживає разом із дівчиною на імʼя Аліна у квартирі на проспекті Лобановського, 6-Д. Проте у своїх деклараціях Сокур жодного разу не згадав про свою співмешканку. 

"Вони (НАЗК – ред.) повинні це розслідувати, тому що кожен держслужбовець повинен декларуватися. Якщо навіть він перебуває у цивільному шлюбі і є постійне господарство, разом живуть – то це закон передбачає, що і цивільний шлюб і офіційний вони прирівнюються однаково", - зазначив Бурміч.

Він додав, НАЗК може взяти за основу розслідування УНН і провести перевірку декларацій Євгенія Сокура. Крім того, за словами Бурміча, антикорупційний комітет парламенту може взяти на контроль проведення відповідної перевірки.

Бурміч додав, що НАЗК має встановити чи проживав Сокур спільно зі своєю дівчиною понад 180 днів на рік і чи мають вони спільне господарство.

Нардеп не виключає, що Сокур міг не внести в декларацію дані про свою співмешканку через недосконале знання законодавства.

Нагадаємо

Раніше УНН розповідав, що замах на в.о. заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура викликає багато запитань щодо його достовірності. Він міг бути інсценованим, щоб відвернути увагу від кримінального провадження проти Сокура за зловживання службовим становищем.

Йдеться про кримінальне провадження, відкрите ще 4 листопада 2022 року за ч. 3 ст. 365 КК України, за фактом перевищення службових повноважень виконувачем обов`язків заступника голови ДПС України Євгенієм Сокуром, який 26 жовтня 2022 року прийняв розпорядження про анулювання ліцензії ПАТ "Укртатнафта" на виробництво пального.

Такі дії Сокура за версією слідства спричинили тяжкі наслідки товариству, а також державі у вигляді неможливості виконання мобілізаційних завдань Міноборони з виробництва та постачання нафтопродуктів для потреб оборони та обороноздатності держави.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 21 серпня: гривня девальвує

     • 19009 переглядiв

    Пожежа сталася в офісній будівлі біля ТРЦ у Києві

     • 19742 переглядiв