ukenru
uryad-viznachivsya-chi-prodovzhuvatimut-lokdaun-pislya-24-sichnya

Уряд визначився, чи продовжуватимуть локдаун після 24 січня

 • 33991 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. "Локдаун" завершиться 24 січня, а з 25-го Україна перейде в "помаранчеву" карантинну зону, яка діяла до введення цих правил. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю для "Україна 24", передає УНН.

"Цей карантин завершиться 24 числа, з 25-го ми перейдемо, ймовірно, до "помаранчевої" зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення (захворюваності - ред.), ми очікуємо більш значного зростання. Але медична система готова", — повідомив Шмигаль.

За його словами, на сьогоднішній день понад 53 тисячі ліжок в лікарнях забезпечено киснем. Загальна кількість відведених під "ковідних" хворих ліжок - 63 тисячі, зайнято на сьогоднішній ранок 21 тисяча ліжок, додав очільник уряду.

Нагадаємо, в Україні на 8 години 15 січня зафіксовано вже 1,146 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, добовий приріст, за 14 січня - понад 8 тисяч, зростання четверту добу поспіль. При цьому з початку тижня за добу людей одужує більше, ніж захворіло, а саме - понад 10 тисяч.

Раніше і в МОЗ зазначали, що "локдаун" не буде продовжений. Після завершення терміну жорстких карантинних обмежень 24 січня, в Україні буде діяти адаптивний карантин.

Наразі в Україні діє жорсткий карантин - з 8 по 24 січня. А з 19 грудня вводили нові карантинні обмеження - по всій території України правила "помаранчевої" зони.

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Згодом його неодноразово продовжували, однак, влітку перевели на інший формат - адаптивний карантин. Це означає, що регіони позначаються зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Залежно від "кольору" регіону різняться й обмежувальні заходи. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого.

Українські Національні Новини

Політика