ukenru
uprodovzh-zymy-oon-zafiksuvala-stratu-rosiiskymy-okupantamy-32-ukrainskykh-polonenykh

Упродовж зими ООН зафіксувала страту російськими окупантами 32 українських полонених

 • 34048 переглядiв

У доповіді ООН задокументовано страту 32 українських військовополонених російськими військами в період з грудня 2023 року по лютий 2024 року, а також катування та інші порушення прав людини.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні оприлюднила звіт, у якому йдеться про ситуацію з правами людини в Україні охоплює період з 1 грудня 2023 року по 29 лютого 2024 року. У звіті наголошується, що Росія продовжує жорстоко катувати та страчувати українських військовополонених, передає УНН.

Деталі

Експерти організації опублікували звіт і також провели інтерв’ю з 60 українськими військовими, нещодавно звільненими з полону.

У Місії ООН заявляють, що респонденти розповідали, що військові рф катують полонених: застосовують електричний струм, вчиняють сексуальне насильство, змушують довго перебувати в незручному положенні, погрожують розстрілом або імітують його.

Крім цього, місія задокументувала достовірні повідомлення про страту щонайменше 32 українських військовополонених за період з 1 грудня 2023 року до 29 лютого 2024 року.

Окрім цього, ММПЛУ задокументувала достовірні повідомлення про страту щонайменше 32 українських військовополонених у 12 окремих випадках в період із грудня 2023 року по лютий 2024 року, що значно більше, ніж за будь-який із попередніх періодів

підкреслюється у звіті.

ООН також підтверджує інформацію про насильство росіян над жителями окупованих територій України, зокрема — свавільні затримання та обмеження свободи висловлення поглядів.

ООН вимагає припинити вогонь в Газі на час Рамадану - резолюція Радбезу ООН25.03.24, 18:34 • [views_0]