ukrzaliznytsia-vprovadzhuie-opovishchennia-zhestovoiu-movoiu-na-vokzalakh-i-v-poizdakh

Укрзалізниця впроваджує оповіщення жестовою мовою на вокзалах і в поїздах

 • 8992 переглядiв

У швидкісних поїздах та на вокзалах Києва і Львова з'явились оповіщення жестовою мовою. Це частина стратегії безбар'єрності Укрзалізниці, яка включає модернізацію вокзалів та нові послуги для людей з інвалідністю.

У швидкісних поїздах та на екранах вокзалів Києва і Львова з'явились оповіщення жестовою мовою.  Про це повідомили у четвер, 22 серпня, у пресслужбі Укрзалізниці, передає УНН

У швидкісних поїздах та на екранах київського і львівського вокзалів з'явились оповіщення жестовою мовою. Це важливий крок для забезпечення доступу до інформації для людей з порушеннями слуху

- йдеться у повідомленні Укралізниці. 

Як повідомляється, з повідомлень можна дізнатись про початок повітряної тривоги, розташування вбиралень, дитячих зон, допоміжні сервіси на вокзалах і в поїздах та іншу важливу інформацію.

Зазначається, що зміни є частиною глобальної стратегії безбарʼєрності. За 2 роки в УЗ реалізували понад 100 проєктів щодо модернізації вокзалів, оновлення рухомого складу, запровадження нових послуг для людей з інвалідністю та можливості онлайн-замовлення інклюзивних вагонів.

Укрзалізниця створила резерв квитків для військових: як це працює11.08.24, 13:34

Працівники інфозон на вокзалах Києва, Львова, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Івано-Франківська та Чернівців вже користуються планшетами зі спеціалізованим застосунком.

Він забезпечує цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови, що гарантує вільну комунікацію для пасажирів з порушеннями слуху.

Застосунок дозволяє працівникам залізниці викликати перекладача жестової мови, щойно виникає така потреба. Спілкування відбувається через відеозв'язок: співробітник говорить, а перекладач одразу транслює це жестовою мовою; коли говорить пасажир з порушенням слуху, перекладач озвучує голосом.

Ціни квитків на поїзди: Укрзалізниця планує підвищення тарифів та інші зміни16.08.24, 12:59

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі