ukrenerho-u-serpni-pochne-pershi-auktsiony-na-posluhy-manevrovoi-heneratsii-kudrytskyi

“Укренерго” у серпні почне перші аукціони на послуги маневрової генерації - Кудрицький

 • 16002 переглядiв

«Укренерго» розпочне аукціони на послуги маневрової генерації з серпня. Перший аукціон на понад 1000 МВт планується провести для залучення інвестицій у нові електростанції з гарантією окупності протягом 5 років.

"Укренерго" з серпня розпочне проводити перші спеціальні аукціони на допоміжні послуги з надання резервів регулювання частоти та активної потужності, що стануть достроковими гарантіями для інвестування в розвиток маневрової генерації. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

Ми з національним регулятором знайшли спосіб, щоб нова децентралізована, або розподілена генерація була побудована в Україні, зокрема та її частина, яка називається балансуюча, тобто та, яка здатна брати участь в балансуванні енергосистеми. По суті ми говоримо про контракт, який буде розіграний на аукціоні з десятками,можливо, сотнями майбутніх електростанцій. Контракт, який гарантуватиме їм, після того, як вони побудуються, підключаться до енергосистеми, плату за послугу. По суті це послуга з балансування, підстраховки нашої енергосистеми і цей контракт буде укладений на п'ять років, щоб нові електростанції могли гарантувати свою окупність

- сказав Кудрицький. 

 За його словами, перший аукціон планується провести вже у серпні.

"Дуже багато українських компаній, які раніше не були в енергетичному бізнесі, готові будувати власні потужності – чи то для власних заводів, щоб уникати відключень, а хтось і для роботи в ринку як окремий бізнес-дивізіон"Тому ми сподіваємося, що обсяг послуг на першому аукціоні, а це буде понад 1000 МВт, буде розпроданий. Принаймні більша його частина", – додав Кудрицький.

Нагадаємо

В Україні стартували програми підтримки громадян та бізнесу для посилення енергонезалежності та встановлення альтернативних джерел енергії. Уже видана перша позика бізнесу на встановлення сонячної електростанції та перші кредити фізичним особам для встановлення альтернативних джерел енергії. 

Популярні

Новини по темі