ukenru
ukrayintsyam-poobitsyali-kompensatsiyi-za-neyakisni-komunalni-poslugi

Українцям пообіцяли компенсації за неякісні комунальні послуги

 • 13796 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Споживачі комунальних послуг в Україні зможуть вимагати проведення перевірок якості житлово-комунальних послуг та отримувати компансації за неякісні ЖКП. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Споживачі комунальних послуг зможуть вимагати проведення перевірок якості ЖКП та в подальшому отримувати відшкодування. Це стосуватиметься перевірок якості послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення, вивезення побутових відходів, управління багатоквартирним будинком", - наголосив Зубко.

З його слів, для підвищення якості надання ЖКП та послуг з управління багатоквартирним будинком в уряді розробили Механізм перевірки їх належної кількості та якості, визначених типовим договором між споживачем та постачальником. 

Так, урядовою постановою затверджена форма акта-претензії та механізм його задоволення. Документ розроблено Мінрегіоном та вступає в силу з 1 травня 2019 року.

Нагадаємо, експерт порадив, як діяти при нарахуванні помилкових сум за комуналку.

Українські Національні Новини

Економіка