ukenru
ukrayinsku-armiyu-planuyut-znachno-skorotiti-volonter

Українську армію планують значно скоротити – волонтер

 • 22852 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Волонтер Юрій Бірюков анонсував суттєве скорочення Збройних сил України. Про це він написав у своєму Facebook, передає УНН.

"Прислали друзі з Повітрофлотського: "Днями підпишуть скорочення піхоти на 60, льотчиків на 15-20, флот на 2,5 вже підписали в п'ятницю. Тому Хомчак на лікарняному, він не хоче бути причетним до цього", – написав Бірюков.

Він додав, що мова йде про суттєве скорочення української армії.

"Так-так, це тисячі людей", - наголосив Бірюков.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак дійсно зараз перебуває на лікарняному. У нього - "ковід", повідомляли в Генштабі.

Також нагадаємо, так звана "кадрова реформа" Хомчака, яка була анонсована на початку літа, за заявами експертів, дійсно передбачала суттєво скорочення і так недоукомплектованої української армії.

Ініціативу Хомчака критикували, прогнозуючи знищення артилерії, важкого озброєння та ще більшу деморалізацію у лавах ЗСУ.

Сам Хомчак пояснював свої "кадрові" наміри буцімто необхідністю приведення штатної чисельності військових до вимог закону п'ятирічної давнини. І все це на фоні того, що некомплект у військових частинах по країні сьогодні становить в середньому 60%.

Як писав УНН, окремі військові експерти прогнозують ротацію Хомчака. Кажуть, що він "не людина Президента". Ба більше, волонтери закидали Головнокомандувачу дезінформацію Зеленського, зокрема, з питань реального стану речей на фронті та з питань загиблих українських військових у період дії так званого "режиму тиші". 

Українські Національні Новини

Політика