ukrayini-ne-potribno-stvoryuvati-sviy-mossad-mi-vzhe-likvidovuyemo-vorogiv-budanov

Україні не потрібно створювати свій Моссад, ми вже ліквідовуємо ворогів – Буданов

 • 515129 переглядiв

У КИЇВ. 14 липня. УНН. Україна успішно ліквідує своїх ворогів по всьому світу, тому державі не потрібно створювати свій аналог ізраїльського Моссад. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Reuters, пише УНН.

Деталі

Reuters зазначає, що кремль звинуватив українські спецслужби у вбивствах російських "провоєнного блогера та провоєнного журналіста". Київ, в свою чергу, заперечує свою причетність.

Журналіст зауважив, що перспектива надсилання українською спецслужбою вбивць для полювання на ворогів України, викликає порівняння з ізраїльським Моссад.

У відповіді Буданов не опирався аналогії.

Цитата

"Якщо ви запитуєте про Моссад, який відомий за... ліквідацію ворогів своєї держави, то ми це робили й будемо це робити. Нам не потрібно нічого створювати, тому що це вже існує", - сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов прокоментував атаку росії на штаб-квартиру ГУР у травні: "Це була не перша їхня спроба"

Контекст 

Моссад — зовнішня розвідувальна служба Ізраїлю, одна з трьох основних спецслужб Ізраїлю поряд з АМАНом та Шабаком. Також його називають «політичною розвідкою» Ізраїлю, за своїм призначенням та функцій порівнянною з ЦРУ. Вважається однією з найбільш ефективних і професійних спецслужб у світі.

До сфери діяльності Моссаду входять безпосередньо розвідка, проведення різних операцій під прикриттям та контртерористичних операцій. Моссад не пов'язаний з жодним із демократичних інститутів Ізраїлю, його діяльність не регулюється законодавством Ізраїлю жодним чином. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    УНН шукає редактора стрічки новин

     • 915246 переглядiв

    Польща заявила про запобігання теракту

     • 372577 переглядiв

    Рада офіційно змінила дати трьох свят: торкнулося Різдва

     • 785099 переглядiв