ukenru
ukrayina-z-nastupnogo-tizhnya-povertayetsya-do-adaptivnogo-karantinu-shmigal

Україна з наступного тижня повертається до адаптивного карантину - Шмигаль

 • 87960 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Україна повернеться до моделі адаптивного карантину, запровадженого на тлі пандемії коронавірусу, з наступного тижня. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата:

“Україна повернеться до моделі адаптивного карантину. В областях встановлюватимуться різні карантинні обмеження залежно від епідемічної ситуації... Рішення набуде чинності вже наступного тижня”, — написав Шмигаль.

Деталі

За його словами, як і минулого разу, передбачається чотири рівні епідемічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення.

“Підкреслю, рішення набуде чинності вже наступного тижня, тому всі українці матимуть змогу завчасно з ним ознайомитись”, — зазначив він.

Додамо, що згідно з пояснювальною запискою до відповідного проекту постанови, адаптивний карантин запроваджується до 30 квітня. На території України діятиме “жовтий” рівень епідеміологічної небезпеки з відповідними обмеженнями та протиепідеміологічними заходами, що наразі діють на всій території.

Також в разі настання в регіоні ознак “червоного” рівня епідеміологічної небезпеки рішенням Державної комісії ТЕБ та НС на території всього регіону вводяться додаткові обмеження, аналогічні обмеженням, які були встановлені з 8 до 25 січня 2021 року. 

Доповнення

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб "збити" хвилю захворюваності на COVID-19. Голова МОЗ Степанов зазначав, що головного ефекту від січневого "локдауну" вдалося досягти.

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину, - по всій території країни правила "помаранчевої" зони. 

Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого. Розглядалася можливість продовжити адаптивний карантин до травня.

Раніше у МОЗ розробили чотирирівневий план дій залежно від кількості хворих на COVID-19. Так, за умови сильного зростання кількості хворих, в Україні можливий фактичний локдаун, тобто введення повного переліку обмежень, які передбачає "червона" зона карантину, мобілізація лікарів, розгортання мобільних медичних госпіталів та медичне сортування - лікарі будуть обирати, кому надавати медичну допомогу саме у стаціонарі.

Кольорами регіони позначають у межах адаптивного карантину - зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на "колір" регіону різняться й обмежувальні заходи.

Українські Національні Новини

Політика