ukenru
ukrayina-utrimuye-ves-yevropeyskiy-front-posol-estoniyi

Україна утримує весь європейський фронт – посол Естонії

 • 17580 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Незважаючи на те, що Росія є другою за величиною військовою державою в світі, весь європейський фронт в даний час утримує Україна. Таку думку висловив посол Естонії в Україні Каймо Кууск, коментуючи збройову допомогу нашій країні, повідомляє УНН з посиланням на ERR.

Цитата

"Можлива збройова допомога Естонії Україні була дуже добре прийнята в Києві. Олексій Резніков (міністр оборони України - ред.) особисто надіслав мені лист подяки. Це символічно важливо для них. Навіть якщо сума може бути не значною, це показує, що Україна не самотня, вона має друзів навіть у найважчі часи. Україна отримує всю допомогу прямо зараз", - заявив Кууск.

Деталі

Посол також додав, що військова допомога від інших держав-союзників зараз вкрай потрібна Україні, оскільки наша держава перебуває у стані війни, і вкладає 6% свого валового внутрішнього продукту до свого оборонного бюджету.

Додамо

30 грудня стало відомо, що Естонія планує надати Україні значну кількість артилерії та протитанкових систем через занепокоєння щодо нарощування російських військових сил на кордонах.

Системи озброєння – 122-мм гаубиці та ракети Javelin – спрямовані насамперед на протитанкову оборону.

Проте перед відправкою в Україну необхідно отримати дозвіл у країнах походження вже наявного обладнання.
У випадку з ракетами Javelin країною походження є США, тоді як Фінляндія та Німеччина мають дати дозвіл щодо гаубиць (фіни придбали їх у Німеччини).

Естонія також має у своєму розпорядженні понад 30 155 мм гаубиць. Вони, ймовірно, будуть збережені у резерві.

Українські Національні Новини

Політика