Так, у травні 2019 року в Україні було вироблено 11,4 тис. тонн курятини, тоді як у травні 2018 року - 6,4 тис. тонн.
Йдеться про виробництво заморожених тушок курей, курчат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потрапила до ТОП-5 країн з найшвидшими темпами зростання експорту замороженої курятини
Виробництво свіжої та охолодженої курятини також зросло - на 8,2% за рік. У травні 2019 року українські птахівники виробили 35,5 тис. тонн продукту, рік тому - 32,5 тис. тонн.
Нагадаємо, вітчизняна галузь промисловості з виробництва курятини активно розвивається.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схвалено європейцями: лише два українські виробники мають право експортувати курятину до ЄС
Українські птахівники безперервно нарощують поставки продукції за кордон, завдяки чому країна утримує статус нетто-експортера м’яса птиці п’ятий рік поспіль. За прогнозами німецьких експертів, в 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.
Як писав УНН, торік курятина отримала статус лідера експорту продукції тваринництва за кордон і забезпечила Україні 500 млн дол. валютної виручки.
З цієї суми 450 млн дол. “привіз” Україні один лише агрохолдинг Юрія Косюка “Миронівський хлібопродукт” (ТМ Наша Ряба)- найбільший виробник та експортер курятини в Україні.