ukenru
ukrayina-otrimala-vid-nato-nayvischu-otsinku-za-vikonannya-richnoyi-natsprogrami

Україна отримала від НАТО найвищу оцінку за виконання річної нацпрограми

 • 11903 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Україна за результатами 9 місяців роботи над виконанням завдань Річної Національної Програми (РНП) отримала від НАТО більш позитивну оцінку, ніж всі оцінки, які були отримані в попередні роки. Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час річної прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Основна частина РНП стосується сектору безпеки і оборони, і основна частина завдань, які стоять у РНП, саме стосуються відповідних міністерств“, - сказала віце-прем’єр.

За її словами, у 2018 році у РНП було 73 цілі і 454 заходи, і за 9 місяців роботи було виконано вже 51% всіх завдань, а 45% — ще триває виконання, а 4% перенесені на перший квартал наступного року.

“Після того, як ми підведемо підсумки за весь рік і отримаємо повнісю інформацію, це буде тільки в січні місяці, від усіх міністерств зведемо це докупи і будемо розуміти, де ми знаходимось. Ми отримали від Північноатлантичного альянсу таку якісну оцінку реалізації нами РНП 2018 року. Вона суттєво позитивно інша, аніж будь-які попередні оцінки, які ми отримали до цього”, — зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, у НАТО позитивно оцінили реформи, які Україна продовжує виконувати, зокрема, у сфері сектору безпеки і оборони, а також закликали не гальмувати реформи не зважаючи на виборчий період.

Як повідомляв, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулось засідання Комісії Україна-НАТО.

Українські Національні Новини

Політика