ukenru
ukrayina-ne-viyde-z-minskikh-ugod-vereschuk

Україна не вийде з Мінських угод - Верещук

 • 41868 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Член комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук заперечила вихід України з Мінських угод, передає УНН.

Цитата

"Росія робить все, щоб Україна відмовилася від виконання Мінських угод. Для них буде дуже доречно, якщо ми визнаємо, що Мінські угоди не працюють і ми з них виходимо. Однак ми собі цього дозволити не можемо – ми не вийдемо з Мінських угод, позаяк до них прив'язані резолюція ООН, санкції ЄС, які діють, як ви знаєте, і які щороку переглядаються в сторону посилення", - сказала Верещук у ході засідання фракції "Слуга народу".

Деталі

Втім, Мінські угоди можна змінити, додала нардеп.

"Чи можливо змінити Мінські угоди? Так, можливо. Але тут питання до широкої дискусії лідерів Німеччини, Франції і Росії, у нормандському форматі. Якщо ми переконаємо наших колег із США долучитися до цього процесу – це буде великий крок вперед", - сказала Верещук.

По темі

Член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, член політичної підгрупи в ТКГ Олександр Мережко розповів, що серед труднощів, з якими зіткнулася нова українська делегація в ТКГ, це зокрема небажання Росії виконувати свої зобов’язання за Мінськими угодами та “конфлікт інтерпретацій”.

Кравчук повідомляв, що частина членів Ради безпеки Організації об’єднаних націй вказала на те, що саме Російська Федерація не виконує Мінських домовленостей і комплексу заходів.

Чергові засідання у межах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі заплановані у режимі відеоконференції на 16-17 лютого.

Українські Національні Новини

Політика