ukrayina-maye-datu-yak-oriyentir-ta-krayinu-yaka-pogodilas-priynyati-samit-formuli-miru-kuleba

Україна має дату, як орієнтир, та країну, яка погодилась прийняти Саміт формули миру - Кулеба

 • 783493 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Україна має дату проведення Саміту формули миру, але як орієнтир. Також є місце проведення — країна, що погодилася його прийняти. Але ще все в роботі. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Суспільному, передає УНН.

Цитата

"До липня ще тиждень залишився, тому час є. Є дата саміту, яку ми тримаємо в голові, але як орієнтир. Є місце проведення — країна, що погодилася його прийняти. Але ще все в роботі, тому що ключове для нас — склад учасників", - сказав Кулеба.

Він також пояснив в чому зараз головний сенс переговорів щодо організації "формули миру".

"Щоб залучити на саміт не лише друзів, умовно назвемо їх "західні країни", але і країни Азії, Африки й Південної Америки. Щоб "формулу миру" зафіксували як ініціативу, що має глобальну підтримку. Тому ми перебуваємо в переговорах з країнами цих регіонів щодо участі в саміті. Вони надзвичайно обережні. Але скажу: за останній місяць процес переговорів просунувся", - зазначив міністр.

Доповнення

Україна та союзники планують саміт формули миру за участі лідерів інших країн, який виключатиме росію, щоб заручитися підтримкою Києва.

Президент Володимир Зеленський запросив країни Африканського континенту долучитися до української "Формули миру" та взяти участь у Глобальному саміті миру на її основі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі