ukenru
ukrayina-boretsya-z-achs-afrikanskimi-metodami-ekspert

Україна бореться з АЧС африканськими методами - експерт

 • 11468 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У боротьбі із АЧС замість європейських методів Україна вдається до африканських. Про це розповів генеральний директор ТОВ "Центр підвищення ефективності у тваринництві" Микола Бабенко, передає УНН із посиланням на прес-службу Центру.

"Україна замість практики країн ЄС по боротьбі з АЧС використовує практику країн Африки, коли при виявленні спалаху хвороби свинарі через відсутність компенсації за знищених свиней поспішно продають вмираючих та інфікованих тварин і їхнє м'ясо, щоб врятувати хоч якісь кошти", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КМУ має почути вимоги свинарів про зменшення податків

Бабенко нагадав, що вперше АЧС в Україні була зареєстрована у 2012 році. Втім, контролюючі органи не змогли протистояти хворобі. Тож, у Центрі вирішили власним прикладом показати, що побороти АЧС в Україні можливо. Для цього впродовж місяця організація інформувала громадськість про проблеми свинарів.

"Публікації перекладені на англійську мову також надіслані в асоціації свинарів 20 країн ЄС з проханням підтримати нашу ініціативу введення компенсацій українським свинокомплексам за свиней у випадку АЧС, надати нам регламентовані в країнах ЄС механізми компенсації", - поінформував Бабенко.

Як писав УНН, через шість років поширення АЧС країною, у нас досі немає національної програми боротьби з хворобою

Крім того, як повідомив депутат Сергій Тригубенко, держава досі не компенсувала більше ніж 27 млн грн збитків, завданих українським фермерам хворобою в минулому році.

У підсумку, кажуть експерти, АЧС вже ставить під загрозу експорт зернових із України.

Українські Національні Новини

Політика