ukraintsiv-zaklykaly-vmykaty-potuzhnu-tekhniku-vden-spozhyvannia-zalyshaietsia-vysokym-u-vechirni-hodyny

Українців закликали вмикати потужну техніку вдень: навантаження на систему все ще високе у вечірні години

 • 18099 переглядiв

Споживання електроенергії в Україні залишається високим у вечірні години. Укренерго просить, за можливості, користуватися потужними електроприладами з 11:00 до 15:00, коли в енергосистемі найбільше електроенергії.

Споживання електроенергії в Україні залишається високим у вечірні години, і хоч відключення сьогодні не прогнозуються, українців, за можливості, просять перенести користування потужними електроприладами на денні години – з 11:00 до 15:00, повідомили у НЕК "Укренерго" у середу, пише УНН.

Деталі

"Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується. Через похолодання тенденція до зниження споживання по країні зберігається. Однак, у вечірні години навантаження на систему все ще високе", - вказали у компанії.

Зазначається, що вчора вечірній максимум на 1,2% перевищував аналогічний період понеділка. "Прохолодніші ночі впливають на зниження споживання в ранкові години. Сьогодні на 10.00 споживання на 2% нижче, ніж вчора вранці", - ідеться у повідомленні.

"За можливості, перенесіть користування потужними електроприладами на денні години – з 11:00 до 15:00. Це період, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій", - наголосили в Укренерго.

Через знеструмлення і пожежу на підстанціях були перебої зі світлом у кількох областях, відключень не планують - Міненерго31.07.24, 10:42

Популярні

Новини по темі

Венесуела розриває дипвідносини з Перу

 • 12432 переглядiв

У Пентагоні стурбовані просуванням армії рф в Україні

 • 35491 переглядiв