ukraintsi-na-okupovanykh-terytoriiakh-chyniat-nimyi-opir-rosiiskym-vyboram-popry-tysk-hur

Українці на окупованих територіях чинять німий опір російським "виборам" попри тиск - ГУР

 • 34667 переглядiв

Попри тиск, репресії, залякування, мешканці окупованих рф територій в Україні мовчки чинять опір участі у незаконній легітимізації правління путіна через організовані "вибори".

Попри тиск, репресії, залякування, жителі окупованих росією територій в Україні чинять німий опір участі у незаконній легітимізації правління путіна на влаштованих "виборах". Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у суботу, пише УНН.

Деталі

"На тимчасово окупованих територіях російські загарбники продовжують спроби змусити українців взяти участь у так званому "голосуванні" за президента рф. Залякування, підкуп, тиск – основні методи", - вказали у ГУР.

ГУР МОУ інформує, що у тимчасово окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей представники російської окупаційної влади у супроводі озброєних військових та фсбшників рф обходять домівки українських громадян аби роз'яснити їм, "за кого потрібно голосувати".

"При цьому окупанти наголошують, що можуть "намалювати" своєму диктаторові і понад двісті відсотків підтримки, а результат "виборів путіна" буде незмінний. Разом із тим, загарбники дають поневоленим мешканцям зрозуміти, що відмова підтримати путіна буде свідчити про їхню антиросійську позицію", - зазначили у ГУР.

У розвідці підкреслюють: "Очевидно, що страх перед "нелояльними" до окупаційної влади українцями, які можуть, на їх погляд, дестабілізувати ситуацію під час "виборів", у окупантів чималий". 

"Під тиском "виборчого" фарсу продовжують перебувати українські підприємці та освітяни на поневолених землях. Одним у разі відмови "підтримати" путіна, окупанти погрожують позбавити права займатися підприємництвом. Інших – залякують звільненням. До пенсіонерів на ТОТ у кремлівських агентів інший "агітаційний підхід" – їх намагаються змусити "проголосувати" підкупом та  обманом про "краще життя" і "соціальні виплати", - зазначили у розвідці.

Попри тиск та репресії з боку російських окупаційних військ, жителі поневолених територій не бажають брати участь у незаконній легітимізації правління путіна. Більшість людей чинять німий опір окупантам, зачиняючись у своїх домівках і намагаються усіляко перешкоджати представникам так званих "мобільних виборчих дільниць"

- повідомили у ГУР.

Понад 50 країн засудили незаконні вибори РФ на окупованих територіях України15.03.24, 23:25

Популярні

Новини по темі

У Борисполі на залізниці зійшла з рейок цистерна для палива

 • 104301 переглядiв