ukenru
ukrainsko-polski-mizhuriadovi-konsultatsii-startuvaly-u-varshavi-po-linii-infrastruktury-u-fokusi-liberalizatsiia-vantazhnykh-perevezen

Українсько-польські міжурядові консультації стартували у Варшаві: по лінії інфраструктури у фокусі - лібералізація вантажних перевезень

 • 20750 переглядiв

Міжурядові українсько-польські консультації у Варшаві обговорили співпрацю у сфері лібералізації вантажних перевезень, пунктів перетину кордону, залізничного сполучення, регіонального розвитку, децентралізації та імплементації міжнародних угод між громадами.

Міжурядові українсько-польські консультації стартували у Варшаві. Обговорення торкнулися зокрема продовження лібералізації вантажних перевезень, питання пунктів перетину кордону, залізничного сполучення, регіонального розвитку, децентралізації та імплементації міжнародних угод між громадами, повідомили у четвер у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, пише УНН.

Деталі

"У Варшаві розпочалися міжурядові українсько-польські консультації", - ідеться у повідомленні міністерства у соцмережах.

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на чолі із віце-прем’єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим вже провела перші зустрічі.

Під час консультацій з міністром інфраструктури Польщі Даріушом Клімчаком та міністеркою фондів і регіональної політики Катажиною Пелчинською-Наленч сторони, як вказано, обговорили актуальні питання співпраці, зокрема:

◾️Продовження угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС;

◾️Розбудову пунктів пропуску та підписання угоди про спільний контроль;

◾️Розвиток залізничного сполучення, зокрема через механізми програми ЄС "Connecting Europe Facility";

◾️Запровадження в Україні системи NUTS та формування дієвої муніципальної статистики для цілей регіонального розвитку;

◾️Реалізація 694 існуючих міжнародних договорів між громадами та регіонами;

◾️Обмін досвідом у використанні структурних фондів у галузі децентралізації та регіональної політики.

Нагадаємо

У Варшаві 28 березня заплановано спільне засідання урядів України та Польщі. До Варшави уже прибула українська урядова делегація на чолі з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Очільнику уряду окреслив теми переговорів, у тому числі ситуації на кордоні, заявивши про очікування "дієвих рішень".

28.03.24, 12:31 • [views_0]