ukraini-vdalos-unyknuty-defoltu-ta-zberehty-mozhlyvist-zaluchaty-investytsii-ministr-finansiv

Україні вдалось уникнути дефолту та зберегти можливість залучати інвестиції – міністр фінансів

 • 12925 переглядiв

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна уникнула дефолту, зберігши можливість залучати інвестиції для держави та бізнесу. Україна має складнощі з виходом на ринок капіталів, але ситуація може покращитися.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що Україні вдалось уникнути дефолту, який призвів би до втрати можливості залучати будь-які інвестиції державі та приватному бізнесу. Про це він заявив в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Ми сформували доброзичливі відносини з кредиторами і не пішли у дефолт. Дефолт би призвів до того, що ми б втратили можливість залучати будь-які інвестиції, і не тільки держава, але й приватний бізнес. Це була б для нас дуже велика проблема, яку ми змогли уникнути

- пояснив Марченко.

Він додав, що зараз Україна має складнощі з виходом на ринок капіталів, але після цієї операції, така можливість з'явиться у випадку покращення сприятливих умов.

Нагадаємо

Близько місяця тому видання The Economist повідомило, що Україна має місяць, щоб домовитися з міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу та уникнути дефолту.

До жовтня країни G7, ймовірно, погодять рамкову угоду щодо 50 млрд доларів кредиту для України 25.07.24, 21:53

Популярні

Новини по темі