ukraina-zbyraietsia-vyity-z-hidrometeorolohichnoi-uhody-snd-zakonoproekt-vzhe-u-radi

Україна збирається вийти з гідрометеорологічної угоди СНД: законопроект вже у Раді

 • 22840 переглядiв

Уряд зареєстрував законопроект про вихід з угоди про постачання продукції для національних гідрометеорологічних служб держав-учасниць СНД.

Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект про вихід з угоди про постачання продукції для гідрометеорологічних служб держав-учасниць СНД, повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук, пише УНН.

Деталі

"Кабінетом міністрів України зареєстровано у Верховній Раді України проект закону "Про вихід з Угоди про поставки товарів для забезпечення національних гідрометеорологічних служб держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав" (реєстр. № 0255)", - написав Мельничук у Telegram. 

З його слів, "законопроектом, враховуючи той факт, що повномасштабна збройна агресія рф проти України та участь в ній республіки білорусь повністю порушують принципи та норми міжнародного права, а також нівелюють закладені угодою про створення СНД основні цілі, принципи та засади, якими керувалася Україна, укладаючи міжнародні договори у рамках СНД, зокрема, у сфері гідрометеорології, передбачено вихід України з угоди про поставки товарів для забезпечення національних гідрометеорологічних служб держав – учасниць СНД".

Як вказано, угода була вчинена 9 вересня 1994 року в москві та ратифікована Законом України від 20 грудня 1996 № 630/96-ВР.

Україна планує вийти із ще однієї угоди СНД. Кабмін схвалив проект закону08.03.24, 18:28

Популярні

Новини по темі

Попри війну видобуток вугілля на шахтах зростає - Міненерго

 • 82275 переглядiв