ukraina-zaklykala-turechchynu-doluchytysia-do-rozminuvannia-terytorii

Україна закликала Туреччину долучитися до розмінування територій

 • 22009 переглядiв

Україна наразі найбільш замінована країна у світі – 174 тисячі квадратних кілометрів території мають потенційне забруднення. З них 14 тисяч - це водні акваторії.

Україна розраховує на допомогу Туреччини в питаннях розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами внаслідок російської агресії. Про це заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк, передає УНН із посиланням на Міноборони.

Відбулась зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Туреччини в Україні Мустафи Левента Більгенома та першого заступника Міністра оборони генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

Україна наразі найбільш замінована країна у світі – 174 тисячі квадратних кілометрів території мають потенційне забруднення. З них 14 тисяч - це водні акваторії. росія продовжує скидати бомби – це загроза не тільки для України, але й для усіх країн, що мають вихід до Чорного моря. Тому ми сподіваємося на співпрацю в цьому напрямку нашої спільної безпеки

- сказав Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгарія, Румунія та Туреччина готуються до початку розмінування Чорного моря

Своєю чергою Мустафа Левент Більген від імені турецького уряду висловив подяку за рятувальну місію, вислану Україною для ліквідації наслідків землетрусу, що стався у лютому цього року у південному і південно-східному регіонах Туреччини, а також наголосив, що Туреччина завжди стоятиме на принципах поваги до територіальної цілісності та суверенітету України.

"Наш теплий зв'язок з українським народом є непорушним, і він був встановлений ще задовго до війни. Ми висловлюємо беззаперечну повагу до вашої територіальної цілісності і суверенітету. Ми й далі працюватимемо саме на цих принципах", - наголосив посол.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський підписав закон про Держбюджет-2024

     • 26903 переглядiв