ukraina-ta-polshcha-uzghodyly-plan-dii-dlia-rozblokuvannia-kordonu-shcho-vidomo

Україна та Польща узгодили план дій для розблокування кордону: що відомо

 • 95672 переглядiв

Заступники міністрів інфраструктури України та Польщі узгодили спільні позиції щодо розблокування перевантаженого кордону, а також запланували подальші переговори з протестувальниками. Вони працюють над рішеннями для полегшення транскордонного руху без зміни чинної транспортної угоди.

Мінвідновлення спільно з новим керівництвом Міністерства інфраструктури Польщі узгодили план дій для розблокування кордону, передає УНН

Деталі

Сьогодні відбулась зустріч заступників міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача та Юрія Васькова із новопризначеним заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганкарсом.

Ключовий результат зустрічі – погодження спільних позицій для розблокування кордону. Сторони досягли порозуміння щодо компромісних рішень та їхньої реалізації. Наступний етап – перемовини на рівні Міністерства інфраструктури Польщі та протестувальників. Питання змін до поточної Угоди про лібералізацію вантажних перевезень не обговорюється 

- повідомили у відомстві.

Крім того, у Міністерстві відновлення України привітали бажання діалогу уряду Польщі для розблокування кордону та готовність працювати над рішеннями, які сприятимуть вільному руху експорту та імпорту через кордон.   

Блокада на кордоні з Польщею: у черзі застрягли 3,9 тис. вантажівок22.12.23, 10:15

Доповнення

Польські перевізники із 6 листопада блокують рух вантажівок на кордоні з Україною, спочатку - у трьох пунктах пропуску, а згодом - у чотирьох.

11 грудня польські перевізники розблокували пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин". А 18 грудня знову заблокували проїзд вантажівок через "Дорогуськ-Ягодин".

Серед вимог польських перевізників - повернення дозволів для українських водіїв.

Антоніна Туманова

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Безпечна новорічна ялинка: в МВС нагадали правила

     • 33197 переглядiв