ukraina-ta-latviia-prodovzhat-rozvyvaty-spilni-investytsiini-proiekty-vyznachyly-piat-priorytetnykh-napriamiv

Україна та Латвія продовжать розвивати спільні інвестиційні проєкти: визначили п’ять пріоритетних напрямів

 • 19724 переглядiв

Україна визначила 5 пріоритетних напрямів відновлення. Латвія продовжує підтримку України, зокрема фінансову допомогу та сприяння вступу до ЄС.

Основні досягнення та подальші пріоритети в роботі обговорили виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков та Парламентський секретар Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки Даце Мелбарде під час зустрічі, передає УНН із посиланням на Мінінфраструктури.

Деталі

За даними відомства, Латвійська Республіка стала першою країною, яка почала активно допомагати Україні після повномасштабного вторгнення росії. Наразі країна спрямовує 1% від свого ВВП на допомогу нашій державі.

Виконувач обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков подякував за ту допомогу, яку надає Уряд та народ Латвійської Республіки, а також окреслив потреби України в подальшому відновленні.

Згідно зі звітом про оновлену спільну оцінку збитків і потреб внаслідок повномасштабного вторгнення росії (Rapid Damage and Needs Assessment, RDNA3) загальна вартість відновлення України становить майже 500 млрд. доларів. Лише у 2024 році звіт описує пріоритети реконструкції та відновлення на загальну суму понад 15 млрд. доларів.

Латвія виставила на продаж націоналізований "Дім Москви" у Ризі: кошти з аукціону передадуть Україні19.08.24, 20:14

"Наразі ми визначаємо п’ять пріоритетних напрямів у відновленні - енергетика, житлово-комунальне господарство, транспорт і логістика, соціальна інфраструктура та послуги, промисловість і послуги та міжгалузеві потреби. Для нашої країни надзвичайно важливо зміцнювати співпрацю з нашими партнерами для подолання викликів і досягнення наших цілей. Переконаний, що ваша країна і надалі відіграватиме значну роль у відбудові", – сказав Шкураков.

Парламентський секретар Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки Даце Мелбарде зазначила, що Латвія не зупиняється на шляху послідовної й системної підтримки України. Та для подальшої допомоги Україні латвійська сторона хотіла би визначити всі потреби, які наразі існують в державі.

"Особливу увагу у своїй допомозі ми звертаємо саме на Чернігівську область. Ми тісно співпрацювали з цим регіоном перед війною і зараз продовжуємо інвестувати у відбудову та соціальну інфраструктуру. Ми розглядаємо й інші шляхи допомоги Україні, але для цього треба визначити всі запити", – сказала Даце Мелбарде.

Латвія підготувала нову партію з близько 500 безпілотників для України13.08.24, 16:55

Парламентський секретар Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки наголосила, що Латвія, крім фінансової допомоги, продовжує підтримку прагнень України приєднатися до Європейського Союзу.

Антоніна Туманова

Економіка

    Популярні

    Новини по темі