ukraina-ta-bolhariia-uzghodyly-rezhym-litsenzuvannia-ahrarnoi-produktsii

Україна та Болгарія узгодили режим ліцензування аграрної продукції

 • 33603 переглядiв

Україна та Болгарія домовилися про ліцензування експорту української сільськогосподарської продукції, зокрема насіння соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці. Угода спрямована на забезпечення ринкової стабільності та захист болгарських виробників, переробників та споживачів.

Україна та Болгарія узгодили деталі запровадження режиму ліцензування експорту українського насіння соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу міністерства аграрної політики Болгарії.

Деталі

Зазначається, що  міністр аграрної політики та продовольства Болгарії Кирило Ватєв та міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час онлайн-зустрічі узгодили деталі застосування режиму ліцензування агропродукції.

Міністерство сільського господарства та продовольства витримало свою обіцянку до 30 листопада максимально обмежити імпорт цієї сільськогосподарської продукції згідно з Меморандумом, укладеним між урядом та Ініціативним комітетом протестуючих фермерів

- сказав болгарський міністр.

 Він підкреслив, що після закінчення цього періоду обидві країни будуть "суворо стежити за тим, щоб не було спотворень на ринку, а також щоб інтереси болгарських виробників, переробників і споживачів не були підірвані".

Україна та Болгарія й надалі погодились продовжувати імпорт і обмін даними між двома країнами.

Нагадаємо

Болгарія підтримала відновлення українського агроекспорту після 15 вересня.

Пізніше Болгарія заборонила ввезення соняшнику з України до кінця листопада. Після закінчення цього періоду діятиме ліцензійний режим на експорт соняшнику, пшениці, кукурудзи та ріпаку, згідно з узгодженим планом між Україною та Європейською комісією.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф атакувала дитсадок у Херсоні, є поранений

     • 23081 переглядiв

    У Вінниці зіткнулися фура з бусом, постраждала дитина

     • 22478 переглядiв

    Тіло 7-річного хлопчика знайшли у заплаві річки на Київщині

     • 21066 переглядiв