ukraina-pidpysala-uhodu-pro-kosmichnu-rozvidku-z-finskoiu-suputnykovoiu-kompaniieiu-iceye

Україна підписала угоду про космічну розвідку з фінською супутниковою компанією ICEYE

 • 22353 переглядiв

Міністерство оборони України підписало меморандум з фінською компанією ICEYE, що займається супутниковими технологіями, про поглиблення співпраці у сфері космічної розвідки для зміцнення національної безпеки і оборони.

Міноборони України підписало меморандум з ICEYE для поглиблення співпраці у сфері космічної розвідки  ICEYE — це фінська компанія та один із світових лідерів у галузі супутникових технологій. Про це повідомили у Міністерстві оборони України, передає УНН.  

Деталі

Компанія ICEYE виготовляє мікросупутники та володіє одним із найбільших у світі угруповань радарних супутників. 

Угода з ICEYE спрямована на зміцнення взаємодії у сфері дистанційного зондування Землі, що важливо для національної безпеки та оборони України  

 "Співпраця з ICEYE та підписання меморандуму значно покращить нашу розвідувальну діяльність. Ми вдячні компанії за відданість демократичним цінностям, підтримку українського народу та позицію щодо обмеження космічної зйомки над територією України. Ми повинні захищати нашу країну на землі, у повітрі, на морі, у кіберпросторі та у космосі", – заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Новопризначений міністр оборони Нідерландів здійснив візит до Києва: обговорив дрони та реформи в Міноборони 07.07.24, 18:40

Популярні

Новини по темі

В Україні прогнозують спеку до +38°

 • 17871 переглядiв

Дрони атакували нафтобазу у Волгоградській області

 • 29691 переглядiв

США виділили Польщі 2 млрд доларів на озброєння

 • 113543 переглядiв

Біля берегів Перу стався землетрус

 • 21416 переглядiв

У Росії помер голова держекспертизи Міноборони Росії

 • 108786 переглядiв