ukraina-otrymala-39-mlrd-dol-hrantu-vid-ssha-shmyhal

Україна отримала 3,9 млрд дол. гранту від США - Шмигаль

 • 14782 переглядiв

Україна отримала перший транш прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році. Кошти допоможуть фінансувати пріоритетні видатки бюджету, включаючи зарплати вчителів, медиків і рятувальників, та соціальні допомоги.

Україна отримала 3,9 млрд дол. гранту від США через Світовий банк, що стало першим траншем прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Кошти допоможуть фінансувати у тому числі зарплати бюджетникам та соціальні допомоги, повідомив у понеділок Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише УНН.

Україна отримала 3,9 млрд доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк. Ці кошти допоможуть у фінансуванні пріоритетних видатків бюджету як зарплати вчителів, медиків і рятувальників, соціальні допомоги

- написав Шмигаль у Telegram.

З його слів, це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. "Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги, що дасть змогу впевнено пройти цей фінансовий період", - вказав Прем'єр.

І подякував Сполученим Штатам і Світовому банку "за високий рівень уваги й підтримки, яка зміцнює нашу стійкість у протидії варварській російській агресії".

Україна отримає 3,9 млрд дол. від США найближчим часом, угоду підписано - Мінфін01.08.24, 10:00

Популярні

Новини по темі

Україна отримала 3,9 млрд дол. гранту від США - Шмигаль

 • 14782 переглядiв

Ірландія звинувачує росію у шпіонажі на своїй території

 • 14279 переглядiв