ukraina-ne-mozhe-pohodytysia-na-menshe-nizh-zhyty-zelenskyi-pryvitav-ukraintsiv-z-nahody-dnia-ukrainskoi-derzhavnosti

Україна не може погодитися на менше, ніж жити: Зеленський привітав українців з нагоди Дня Української Державності

 • 84684 переглядiв

У День української державності Президент Зеленський привітав українців і наголосив на боротьбі України з Росією за збереження своєї незалежності, державності та людських цінностей, пообіцявши, що майбутні покоління успадкують гордість за Україну, а не її біль.

Сьогодні, 15 липня в Україні відзначають День Української Державності, з цієї нагоди Президент Володимир Зеленський привітав українців.

Пише УНН з посиланням на сайт Президента.

8 липня по Києву вдарила російська ракета. Пряме влучання. Крилата ракета Х-101. Її розробили для ураження значних військових цілей. путін уразив нею дитячу лікарню. "Охматдит".Одна із сотень українських лікарень, які були, на жаль, розбиті російськими ракетами, бомбами, артилерією

- каже Зеленський.

Він висловив вдячність усім, хто прийшов у "Охматдит" після атаки, тим, хто допомагав рятувати життя і розбирати завали. Він подякував тим, хто не залишався байдужим, допомагає захищати небо, підтримує військових та чинить тиск на росію. Він відзначив усіх, хто бореться за те, щоб довести, що життя сильніше за ворога.

Ми боремося проти страшного ворога, якого не назвеш людиною і який нескінченно далекий від справжнього християнства. Його сутність – це руїни, смерть, яку він несе і яку ми повинні здолати. Україна не може погодитися на менше, ніж жити. На менше, ніж зберегти себе. На менше, ніж залишитися людьми

- каже президент.

Він висловив подяку за відданість ідеалам, цінностям та нашій державі, які, він впевнений, вистоять, оскільки мають глибоке коріння в історії Київської Русі, козацькій державі і продовжують жити в сучасній Україні.

Сьогодні, у День Української Державності, у День хрещення Русі-України, ми згадуємо шлях, який пройшла Україна, і всіма силами зосереджуємося на битві, яку Україна повинна виграти.Ця битва – заради нашої незалежності. Заради того, щоб цю незалежність могли успадкувати наступні покоління. Успадкувати, а не виборювати. Щоб ми їм дали гордість за Україну, а не її біль.І щоби жодні "путіни" більше не сміли приносити сюди руїни та страждання

-  додав Зеленський.

Нагадаємо

Сьогодні, 15 липня, відзначається День Української державності. Подія була започаткована указом президента в серпні 2021 року.

Популярні

Новини по темі

Війська рф вдарили по селу на Херсонщині: поранено жінку

 • 23056 переглядiв

Курс валют на 15 липня: гривня на новому історичному мінімумі

 • 23457 переглядiв

Троє людей потонули у Дністрі на Прикарпатті

 • 14941 переглядiв