ukenru
u-zaporizhzhi-sudyat-provizora-za-prodazh-likiv-z-narkotichnoyu-rechovinoyu-bez-retsepta

У Запоріжжі судять провізора за продаж ліків з наркотичною речовиною без рецепта

 • 15201 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Прокурор Запорізької місцевої прокуратури №3 направив до суду обвинувальний акт щодо провізора міської аптеки, яка без рецепта продала пацієнту лікарський препарат з наркотичним складом. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області, передає УНН.

Провізора судитимуть за порушення встановлених правил відпуску лікарських препаратів.

Встановлено, що провізор аптеки в Хортицькому районі продала без рецепта таблетки комбінованого наркотичного лікарського препарату, який містить у своєму складі наркотичну речовину - кодеїн.

Наразі обвинувальний акт спрямований до суду, провізору загрожує до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, за словами депутата Корчинської, українські аптеки давно не виконують ніякої соціальної місії, а перетворилися в "супермаркети", що мають на меті лише заробіток.

Власники мережевих аптек перетворили провізорів у шахраїв, які продають непотрібні ліки, вважає голова громадської організації "Фармрада" Олена Пруднікова.

Тим часом, як повідомляв УНН, народні депутати на засіданні профільного комітету Ради підтримали законопроект (№8591-д), що передбачає комплексну реформу аптечного ринку.

Українські Національні Новини

Здоров'я