u-velykii-brytanii-zhinkonenavysnytstvo-mozhut-vyznaty-odniieiu-z-form-teroryzmu

У Великій Британії жінконенависництво можуть визнати однією з форм тероризму

 • 15306 переглядiв

Уряд Великої Британії планує переглянути антитерористичну стратегію для боротьби з насильством щодо жінок. Вчителів зобов'яжуть направляти учнів з підозрою на крайню мізогінію до антитерористичної програми.

Уряд Великої Британії може визнати жінконенависництво як одну з форм тероризму. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Зокрема, очільниця британського МВС Іветт Купер розпорядилася переглянути антитерористичну стратегію з метою боротьби з насильством щодо жінок і дівчат, виявити прогалини в чинному законодавстві і вивчити нові ідеології.

Згідно з цими пропозиціями, вчителі будуть юридично зобов'язані направляти учнів, яких вони підозрюють у крайній мізогінії до антитерористичної програми уряду Великої Британії.

У Британії під охороною поліції пройшли демонстрації у відповідь на заворушення ультраправих08.08.24, 12:41

Занадто довго уряди не могли протидіяти зростанню екстремізму як в Інтернеті, так і на наших вулицях, і ми бачимо, як зростає кількість молодих людей, радикалізованих в Інтернеті. Підбурювання до ненависті всіх видів руйнує і підриває саму структуру наших спільнот і нашої демократії

- наголошує Купер. 

За її словами, останніми роками боротьба з екстремізмом була сильно ослаблена, "саме тоді, коли вона була найбільш необхідна".

Я доручила Міністерству внутрішніх справ провести швидкий аналітичний спринт щодо екстремізму, скласти карту і відстежувати екстремістські тенденції, зрозуміти факти про те, що працює, щоб підірвати і відвернути людей від екстремістських поглядів, а також виявити будь-які прогалини в чинній політиці

- заявив міністерка. 

Очікується, що огляд буде завершено цієї осені в рамках нової стратегії протидії екстремізму, яку Міністерство внутрішніх справ планує представити наступного року.

За інформацією Національної ради начальників поліції, насильство над жінками та дівчатами набуло статусу надзвичайної ситуації національного масштабу.

Доповнення

У виданні відзначили, що діям Куппер передувало десятиліття попереджень поліції та колишніх урядових радників про необхідність боротися зі зростанням ненависного екстремізму та розповсюдженням небезпечних матеріалів в Інтернеті.

У Великій Британії на вулиці вийшли противники протестів проти мігрантів08.08.24, 04:30

Окрім того, нещодавно керівник відділу поліції з питань протидії насильству щодо жінок і дівчат (VAWG) Меггі Бліт  сказала, що вплив на молодих хлопців в Інтернеті є "досить жахливим".

Нагадаємо

У Великій Британії поліція заарештувала майже 1000 осіб після кількох днів масових заворушень, які включали насильство, підпали та мародерство, а також расистські напади на мусульман і мігрантів.

Популярні

Новини по темі

У Мирнограді загинув чоловік через ворожий артобстріл

 • 21644 переглядiв