u-tspd-sprostuvaly-feik-pro-vidmovu-biitsiv-natshvardii-vykonuvaty-zavdannia-na-pokrovskomu-napriamku

У ЦПД спростували фейк про "відмову" бійців Нацгвардії виконувати завдання на Покровському напрямку

 • 15011 переглядiв

ЦПД спростував фейкову новину про відмову рот 15-ї бригади НГУ виконувати завдання на Покровському напрямку. Бригада продовжує бойові дії, завдаючи значних втрат противнику.

Центр протидії дезінформації спростував новину про те, що кілька рот 15-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України відмовилися виконувати завдання на Покровському напрямку, передає УНН.

Центр протидії дезінформації повідомляє, що підсанкційна "Страна.ua" поширила повідомлення, що нібито кілька рот 15-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України відмовилися виконувати завдання на Покровському напрямку фронту, де зараз ведуться найактивніші бої.

 "Верифікувавши інформацію про діяльність цього підрозділу у Нацгвардії, Центр повідомляє, що поширювана пропагандистами інформація, яка вже розлетілася в усіх російських медіа, не відповідає дійсності. Особовий склад 15 бригади НГУ продовжує виконувати завдання та стримувати ворога на складному напрямку фронту", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лише протягом цієї доби бійці бригади завдали втрат особовому складу противника у кількості 47 військових, ще одного окупанта взято у полон. Також бійці бригади знищили три одиниці бронетехніки і два комплекси РЕБ ворога. Окрім того, уражено місця скупчення особового складу та позиції окупантів

"Подібні фейки спрямовані на деморалізацію українського населення та військовослужбовців Сил оборони. Закликаємо довіряти лише перевіреним джерелам інформації та не піддаватися на маніпуляції", - наголошують в ЦПД.

російські пропагандисти поширюють відео на якому начебто українські військові знущаються з літнього чоловіка - ЦПД16.08.24, 22:28

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Дженніфер Лопес подала на розлучення з Беном Аффлеком

     • 15837 переглядiв