ukenru
u-tayilandi-ukrayinsku-rodinu-z-temperaturoyu-perevirili-na-koronavirus-pislya-poyizdki-do-kitayu

У Таїланді українську родину з температурою перевірили на коронавірус після поїздки до Китаю

 • 25928 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У Таїланді до українського посольства звернулась українська родина, яка прибула до Таїланду з Китаю та мала підвищену температуру. Коронавірусної інфекції у українців виявлено не було. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у посольстві України в Королівстві Таїланд.

На питання про те, чи звертався хтось з громадян України в Королівстві Таїланд по допомогу до представників посольства через виникнення респіраторних захворювань, дипломати відповіли ствердно.

"Зверталася у телефонному режимі за консультаційною допомогою одна українська родина, яка прибула до Таїланду з Китаю та мала підвищену температуру. Тайські лікарі, на щастя, не підтвердили захворювання на коронавірус в українців", - розповіли в посольстві.

За інформацією дипустанови, на консульському обліку в Королівстві Таїланд перебуває 52 громадянини України.

На питання про те, чи є серед осіб, у яких в Королівстві Таїланд тести показали позитивний результат на коронавірус, громадяни України, у посольстві зазначили, що станом на 26 лютого таких немає.

Окрім того, у посольстві підкреслили, що рекомендації щодо уникнення потенційних загроз життю і здоров’ю громадян через поширення коронавірусу розроблені та поширені провідними світовими організаціями у сфері охорони здоров’я, і є загальними для всього світу, безвідносно до країни. Посольство може лише рекомендувати дослухатися до цих рекомендацій. Відповідні застереження розміщено на сайті МЗС України.

"Посольство ж, своєю чергою, не рекомендує відмовлятися від планів подорожі до Таїланду через спалах коронавірусу, але все ж закликає бути максимально обачними, уникати контактів з людьми, які виявляють ознаки респіраторного захворювання, часто мити руки, бажано водою з милом не менше 20 секунд, та/або користуватись дезінфікуючим засобом для рук на основі алкоголю з вмістом спирту 60%-95%. Такий засіб на даний час доступний безкоштовно практично в усіх тайських громадських установах", - підкреслюють дипломати.

Нагадаємо, за інформацією місцевих ЗМІ, в Італії зафіксували перший випадок зараження серед громадян України.

Як повідомляв УНН, у 89 евакуйованих з Китаю громадян, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах на Полтавщині, молекулярно-генетичні дослідження не виявили коронавірус

Українські Національні Новини

Суспільство