u-sud-napravleno-spravu-eksministra-infrastruktury-shchodo-zavdannia-derzhavi-milionnykh-zbytkiv

У суд направлено справу ексміністра інфраструктури щодо завдання державі мільйонних збитків

 • 14365 переглядiв

САП та НАБУ передали до суду справу проти колишнього міністра інфраструктури та його заступника. Їх звинувачують у завданні збитків державі на суму понад 49 млн доларів через незаконні корабельні збори.

До суду скеровано справу за обвинуваченням колишніх міністра інфраструктури України та його першого заступника. Ймовірно йдеться про ексочільника міністерства інфраструктури України Андрія Пивоварського. Пише УНН із посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Деталі

САП та НАБУ скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього міністра інфраструктури України та його колишнього першого заступника.

Вказується, дії експосадовців завдали збитків у понад 49 млн доларів США.

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2015 році міністр спільно зі своїм першим заступником, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту "Південний".

Водночас слідство нагадує, що акваторія морського порту "Південний" є державною власністю та перебуває у користуванні "АМПУ". Право на збори належить виключно державному підприємству.

Натомість відповідно до цього наказу державному підприємству призначалась усього частина коштів, інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, ДП АМПУ було завдано понад 49,63 млн дол. США збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз

 - нформує САП.

Сенатор США Менендес подав у відставку після вироку за корупцію24.07.24, 10:15

Дії експосадовців кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про відповідне обвинувачення повідомив ексміністр Інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Отримав статус обвинуваченого. Розпочинається новий етап в моїй справі, яка далі буде розглядатися в суді і я повинен буду довести, що я не винен... Тепер мені потрібно буде доводити в суді, що підписавши рішення колегіального органу, Кабінету Міністрів, яке пройшло погодження всієї вертикалі виконавчої влади і було юстоване Мін'юстом, я не порушив закон

- написав Пивоварський на своїй сторінці у соцмережі.

Екс-міністр інфраструктури піде під суд: Пивоварський отримав статус обвинуваченого24.07.24, 16:56

Популярні

Новини по темі