ukenru
u-ssha-zaareshtuvali-vchitelku-yaka-vkolola-uchnyu-vaktsinu-proti-covid-19

У США заарештували вчительку, яка вколола учню вакцину проти COVID-19

 • 20097 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Шкільну вчительку з Нью-Йорка Лауру Руссо, яка не має медичної освіти, було заарештована за те, що вона нібито ввела учню вакцину проти COVID-19. Про це повідомляє ВВС, пише УНН.

Деталі

За даними поліції, Руссо ввела дозу вакцини у себе вдома, незважаючи на те, що вона не мала законного дозволу на введення уколу або згоди батьків хлопчика.

54-річна вчителька, яка викладає біологію, була затримана напередодні Нового року і може бути засуджена до чотирьох років тюремного ув'язнення.

Повідомляється, що 17-річний хлопчик хотів вакцинуватись.

Як зазначає видання, ін'єкції можуть бути небезпечними для здоров'я при їх неправильному введенні. Лікарі та ліцензовані медичні працівники повинні переконатися, що вакцина не є підробкою та термін її дії не закінчився. Пацієнтів також слід запитувати про їхню історію хвороби і стежити за їхньою реакцією після уколу.

Поліція повідомляє, що неясно, як Руссо отримала передбачувану вакцину і про яку вакцину йдеться. В даний час препарат Pfizer-BioNTech - єдиний, дозволений для американців молодше 18 років.

Додамо

Вакцинувати дітей віком від 5 років у США дозволили з 8 листопада. Для цього застосовують вакцину Pfizer/BioNTech, яку FDA схвалило для використання 29 жовтня.

Дітям вакцину вводять у двох дозах, які за кількістю дорівнюють третини дози для людей старше 12 років. У період клінічних досліджень вакцина продемонструвала 91% ефективність серед дітей.

Вакцину Pfizer/BioNTech для підлітків від 12 до 15 років схвалили у травні 2021 року. Для дорослих — 31 грудня 2020 року. 24 червня 2021 року ВООЗ повідомила, що її можна використовувати для профілактики COVID-19 у дітей та підлітків.

Українські Національні Новини

Новини Світу