ukenru
u-ssha-opublikuvali-spisok-zirok-futbolu-yaki-ne-platyat-podatki

У США опублікували список зірок футболу, які не платять податки

 • 8634 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Американське видання ESPN опублікувало список футбольних світил, які ухиляються від сплати податків, передає УНН з посиланням на публікацію видання.

Радамель Фалькао - колумбійський футболіст, нападник клубу "Монако" і збірної Колумбії

Колумбійцеві призначили штраф у 10,6 млн дол., він був засуджений умовно до 16-місячного тюремного терміну за використання офшорів для приховування доходів від іміджевих прав.

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі

Мессі був визнаний винним у несплаті податків іспанським судом у минулому році. Він отримав 21-місячний термін, однак у в'язницю не потрапив, тому що за іспанським законодавством терміни менше 2 років зазвичай відбуваються умовно.

Хамес Родрігес - колумбійський футболіст, атакуючий півзахисник іспанського клубу "Реал Мадрид". Родрігес був визнаний винним у несплаті податків у 2018 році. За це суд присудив йому сплатити 13,6 млн дол. штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФК "Динамо" з'явився WikiLeaks з офшорною бухгалтерією

Лука Модріч - хорватський футболіст, півзахисник іспанського клубу "Реал Мадрид"

У минулому році до списку "неплатників податків" приєднався відомий хорватський футболіст Лука Модріч. Суд дав йому вісім місяців ув'язнення та зобов'язався виплатити 392 тис. дол. штрафу.

Анхель ді Марія - аргентинський футболіст, атакуючий півзахисник французького клубу "Парі Сен-Жермен"

Іспанська прокуратура звинуватила Ді Марію в ухиленні від сплати податків на суму у 1,5 млн дол. у період з 2012 по 2013 рік. Півзахисник використовував для продажу своїх іміджевих прав компанію, розташовану в одній з офшорних зон - таким чином податки від угод не йшли в іспанську казну.

Ді Марія зізнався в правопорушенні і заплатить 2,2 млн дол. як компенсацію. Аргентинцеві були висунуті 2 обвинувачення, і по кожному з них Анхель мав би відсидіти 8 місяців у в'язниці. Проте, за іспанським законодавством, при першому правопорушенні термін до 2 років можна замінити штрафом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юристи апелюють до совісті гравців "Динамо" через несплату військового збору

Марсело - захисник мадридського "Реала" і збірної Бразилії

У 2018 році свою провину в скоєнні злочину проти державного казначейства Іспанії визнав захисник мадридського "Реала" і збірної Бразилії Марсело. У результаті цього, суд Мадрида ухвалив покарати гравця виплатою штрафу у 846 тис. дол., а також засудив його до чотирьох місяців в'язниці.

Нагадаємо, як писав УНН, у несплаті податків звинувачується і ФК "Динамо" (Київ). З вимогою погасити податкові борги до клубу звернувся їх колишній гравець Джермейн Ленс. Скарга з цього питання була розглянута ФІФА.

Так, футболіст завив, що "Динамо" у 2015 році не сплатило 3 431 268,89 грн податків, з яких 3 191 835,55 - ПДФО і 239 433,34 неоплачений військовий збір. Дані розрахунки провела міжнародна аудиторська компанія "GrantThornthon".

У відповідь на звинувачення у "Динамо" виправдалися, заявивши, що аудит і висновок шанованого фінансового аудитора "GrantThornthon" не підписані, а отже, клуб нібито і не зобов'язаний погашати ці податкові зобов'язання.

У ФІФА, розглянувши податкову претензію футболіста, погодилися з тим, що виходячи з суми контракту Ленса, українські податкові органи дійсно мали право вимагати від клубу погасити податки у зазначеному обсязі, однак, чомусь цього не зробили.

З рішення ФІФА також вбачається, що у разі, якби Ленс надав рахунок-фактуру від української ДФС, то "Динамо", ймовірно, зобов'язали б його оплатити.

Уточнимо, що ДФС України дійсно вже не перший рік ігнорує інформацію про те, що столичний клуб не платить податки у повному обсязі, оптимізуючи їх через схеми офшорного фінансування.

За даними видання "Капітал", офшорне фінансування ФК "Динамо" становить близько 400 млн грн.

Українські Національні Новини

Спорт