ukenru
u-spravi-omelyana-vidbulosya-pidgotovche-sudove-zasidannya

У справі Омеляна відбулося підготовче судове засідання

 • 17107 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. У кримінальному провадженні стосовно міністра інфраструктури України Володимира Омеляна відбулося підготовче судове засідання. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"3 квітня 2019 року Солом’янським районним судом м. Києва за участі прокурорів САП проведено підготовче судове засідання у справі про обвинувачення Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна", - йдеться в повідомленні.

У САП підкреслили, що зважаючи на те, що обвинувальний акт направили до суду за кілька днів до винесення Конституційним судом України рішення про визнання неконституційною статтю 368-2 КК України, якою було передбачено кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, у цій частині колегією суддів ухвалено рішення про закриття кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд не буде розглядати один з епізодів справи проти Омеляна

"У зв’язку з цим також скасовано і накладений на досудовому слідстві арешт на майно обвинуваченого, в тому числі на автомобіль БМВ Х5 (арешт накладався з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання)", - додали у САП.

Щодо обвинувачення за двома епізодами вчинення злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації), то в цій частині справу призначено до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 6 травня 2019 року.

Таким чином, наразі Омелян обвинувачується у тому, що подаючи декларації за 2015 і 2016 роки, умисно вказав відомості, які відрізняються від достовірних відповідно на суму понад 3 млн гривень та 8 млн гривень.

Раніше УНН повідомляв, що до суду скерували обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Як повідомляв УНН, 26 лютого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

13 вересня 2018 року міністру інфраструктури України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368-2 та ст.366-1 ККУ. 6 листопада 2018 року стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Українські Національні Новини

Політика