u-sluzi-narodu-planuyut-golosuvannya-u-vr-zakonu-pro-detsentralizatsiyu-na-pochatku-veresnya

У "Слузі народу" планують голосування у ВР закону про децентралізацію на початку вересня

 • 14836 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У політсилі "Слуга народу" планують ухвалити до місцевих виборів, які заплановані у жовтні, закон про децентралізацію - на початку вересня його збираються винести на голосування у Верховній Раді. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат фракції "Слуга народу" Віталій Безгін, передає кореспондент УНН.

“Зараз стартує публічне обговорення, далі у нас буде два тури регіональних обговорювань — це два тижні. Так само у нас будуть консультації на рівні Ради Європи: з 11 по 14 березня будуть консультації на їх майданчику. Після цього фінальне погодження на великому заході у Києві, і після цього орієнтовно у кінці березня можемо очікувати подання. Що стосується ухвалення, то ми є заручниками того, що в жовтні у нас будуть чергові місцеві вибори, і звісно ми хочемо забезпечити зміни до Конституції. У нас є проміжок — початок четвертої сесії. Це період з 2 по 5 вересня, коли ми плануємо виходити на голосування у 300 голосів, і будемо сподіватися, що цей інклюзивний формат сприятиме голосуванню більшості фракцій та груп за зміни до Конституції”, — зазначив він.

Нагадаємо, у Києві стартували публічні обговорення законопроекту про децентралізацію за участю органів держвлади, експертів та представників громадськості. 

Як раніше повідомляв УНН, комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування звернувся з пропозицією до Ради Європи провести у березні 2020 року у Страсбурзі обговорення законопроектів, що стосуються реформи децентралізації в Україні.

Раніше голова партії "Слуга народу", перший заступник фракції Олександр Корнієнко заявив, що у Раді планують провести консультації щодо реформи децентралізації, за участю уряду, Офісу Президента та всіх політичних сил.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Холодницький розповів, як УАФ сьогодні витрачає гроші УЄФА

     • 13289 переглядiв