u-senati-ssha-predstavyly-zakonoproekt-pro-konfiskatsiiu-aktyviv-rf-dlia-dopomohy-ukraini-shmyhal-vidreahuvav

У Сенаті США представили законопроект про конфіскацію активів рф для допомоги Україні: Шмигаль відреагував

 • 33462 переглядiв

У Конгрес США внесено законопроект про арешт активів на користь відновлення України (The Asset Seizure for Ukraine Reconstruction Act), повідомили на сайті сенатора Шелдона Вайтгауса, пише УНН.

Сенатори Шелдон Вайтгаус і Ліндсі Грем разом із членами Палати представників Джо Вілсоном і Стівом Коеном представили двопартійний двопалатний закон про арешт активів для… відновлення України

- повідомляється на сайті сенатора Шелдона Вайтгауса.

Законопроект дозволить Міністерству юстиції США швидше конфіскувати цінні активи, які належать російським олігархам, які потрапили під санкції, за допомогою існуючих процедур адміністративної конфіскації та переводити доходи від цих активів до України.

"путін та його поплічники-олігархи відмивають свої брудні гроші, купуючи супер'яхти, безцінні витвори мистецтва та інші цінні активи у країнах із верховенством закону. Ми маємо закрити прихисток багатств олігархів і покарати тих, хто підтримує путіна", - заявив сенатор Вайтгаус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Президента розповів, які із заморожених російських активів Україна може отримати найшвидше

Реакція України

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував внесення законопроекту про арешт активів росії на користь відновлення України.

Серед його співавторів як демократи, так і республіканці. Законопроєкт дасть Міністерству юстиції США необхідні інструменти для того, аби швидше конфісковувати активи підсанкційних російських олігархів. Доходи від цих активів будуть передаватися Україні для нашої стійкості та відновлення. Сподіваємося на якнайшвидше ухвалення цієї ініціативи

- написав Шмигаль у Telegram.

Він назвав це ще одним кроком до конфіскації заморожених російських активів і вказав, що іде робота над тим, щоб усі заморожені на Заході російські гроші, зокрема суверенні активи, були конфісковані на користь України.

Доповнення

У травні 2023 року США схвалили першу в історії передачу конфіскованих російських активів для потреб України.

Популярні

Новини по темі

росіяни вночі обстріляли Сумщину з мінометів: вісім вибухів

 • 27754 переглядiв