ukenru
u-sbu-nazvali-svoyu-versiyu-ubivstva-gandzyuk

У СБУ назвали свою версію убивства Гандзюк

 • 10794 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Служба безпеки України (СБУ) пов'язує вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк із її громадською позицією щодо незаконної рубки лісу на Херсонщині, яку покривали місцеві чиновники. Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України, передає УНН.

"Співробітники Головного слідчого управління СБ України провели невідкладні слідчі дії у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Катерини Гандзюк. Правоохоронцями, зокрема, відпрацьовується одна із слідчих версій стосовно вчинення злочину над потерпілою у зв’язку з її активною громадською позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонщини та викриття причетних до цієї злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області", - повідомили в СБУ.

Як уточнили у відомстві, правоохоронці встановили, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів Херсонської області за сприяння посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування здійснюється незаконна вирубка лісів та зелених насаджень. У подальшому чиновники продають незаконно вирубану деревину й отримують протиправний прибуток. При цьому факти масової вирубки лісів маскуються під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев.

Як додали в СБУ, наразі оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу України, семи фігурантам справи. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 31 липня громадську активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла активістки.

4 листопада, після 3-х місяців лікування активістки, стало відомо про її смерть.

6 листопада Верховна Рада створила ТСК, яка повинна з'ясувати, чи якісно правоохоронці проводять розслідування вбивства Гандзюк.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП