ukenru
u-sap-pidtverdili-splatu-figurantom-spravi-ryukzakiv-5-mln-grn-vidshkoduvannya-zbitkiv

У САП підтвердили сплату фігурантом "справи рюкзаків" 5 млн грн відшкодування збитків

 • 12748 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. У спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили факт сплати понад 5 млн грн в якості відшкодування збитків фігурантом "справи рюкзаків" підприємцем Володимиром Литвиним. Про це у Facebook повідомляє прес-служба САП, передає УНН.

"Інформуємо, що на виконання угоди у кримінальному провадженні за обвинуваченням Литвина В.Я. у постачанні неякісних рюкзаків для потреб МВС України, обвинуваченим у повному обсязі відшкодовано заподіяну шкоду та сплачено до державного бюджету понад 5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з цієї суми 4,8 млн грн – безпосередньо заподіяна державним інтересам майнова шкода, ще понад 350 тис. грн – судові витрати (вартість майже 40 експертиз, проведених у ході досудового розслідування).

Нагадаємо, підприємець Володимир Литвин, угоду зі слідством якого затвердив суд у справі закупівлі рюкзаків для МВС, сплатив до державного бюджету 5 млн грн.

Як повідомляв УНН, раніше було закрито кримінальне провадження щодо сина чинного глави МВС Арсена Авакова — Олександра і його екс-заступника Сергія Чеботаря, фігурантів так званої “справи рюкзаків”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник заявив про тиск з боку МВС на експерта у "справі рюкзаків"

Згодом у САП пояснили, що підставою для закриття кримінального провадження у так званій “справі рюкзаків” є відсутність доказів щодо обізнаності в якості виробів фігурантів справи — сина Міністра внутрішніх справ України та екс-заступника очільника МВС.

Українські Національні Новини

Економіка