u-rumunii-obhovoriuiut-dobrovilnu-viiskovu-pidhotovku-prezydent-zaklykav-zmitsnyty-viiskovyi-rezerv

У Румунії обговорюють добровільну військову підготовку, президент закликав зміцнити військовий резерв

 • 20634 переглядiв

Президент Румунії Клаус Йоханніс закликав зміцнити військовий резерв і відродити національну оборонну промисловість, а в парламенті обговорюється законопроект про добровільну військову підготовку для осіб віком від 18 до 35 років.

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив у середу, що Румунія має активізувати зусилля щодо зміцнення резерву військових кадрів, у той час, як обговорюється проект закону про добровільну військову підготовку, який має бути передано до парламенту для екстреного обговорення, пише УНН з посиланням на Digi24.

Деталі

"Захист наших громадян є одним із фундаментальних зобов'язань Румунської держави. Проте без армії, оснащеної сучасною технікою, неможливо гарантувати безпеку людей. Починаючи з 2023 року, Румунія збільшила з 2% до 2,5% виділення ВВП на оборону, тобто на фінансування румунської армії, на мотивацію, навчання та вдосконалення нашої армії та підвищення рівня взаємодії з союзними силами. Паралельно ми повинні активізувати зусилля щодо зміцнення резерву військових кадрів, відродження національної оборонної промисловості та модернізації транспортної інфраструктури", - сказав Йоганніс на заході у Парижі.

Ці заяви, як вказано, прозвучали в контексті того, що у парламенті країни обговорюється нормативний акт щодо військової підготовки, спрямований на жінок і чоловіків віком від 18 до 35 років, які можуть обрати військову підготовку в межах Міноборони країни протягом 4 місяців після завершення стажування для вступу у військовий резерв.

Обов'язкова армія в Румунії наразі не в планах, також сказав Йоганніс.

Тим часом, як вказано, сотні резервістів із Галаца та Браїли перебувають на військових навчаннях на полігоні у Смардані. У Галаці таких вправ не проводили з 2011 року, а в повіті Браїла з 2015 року, зазначає видання. Мета цих навчань - ознайомити резервістів з новою військовою технікою, яка надійшла на озброєння румунської армії, а також нагадати їм армійські знання, пише видання.

Лідери країн Балтії закликали членів НАТО повернути призов до армії – FT25.03.24, 18:32

Популярні

Новини по темі