u-rosii-zasekretyly-statystyku-shcho-davala-zmohu-vyznachaty-kilkist-zahyblykh-na-viini-v-ukraini-soldativ

У росії засекретили статистику, що давала змогу визначати кількість загиблих на війні в Україні солдатів

 • 27631 переглядiв

Щоб приховати втрати живої сили у війні в Україні росія вилучила зі своєї щорічної статистики дані про смертність від зовнішніх причин, які дозволяли аналізувати у тому числі військові втрати.

З публікації щорічної статистики росстат прибрав дані про загальну кількість померлих і смертність від зовнішніх причин. Про це УНН пише з посиланням на росЗМІ, які цитують демографа Олексія Ракшу.

Деталі

Демограф повідомив, що в новому збірнику росстату з природного руху населення рф немає двох таблиць, які відображали відомості про загальну кількість померлих від зовнішніх причин і відомості про смертність населення від зовнішніх причин у суб'єктах рф. Крім того, в таблиці про померлих за віком причини смерті замінили на рівні освіти.

Зазначається, що до зовнішніх причин у статистиці росстату відносять вбивства, самогубства, загибель у ДТП. Після початку російського вторгнення в Україну, журналісти використовували ці дані для оцінки втрат армії рф під час війни.

Нагадаємо

За підрахунками західним медіа, російські втрати людської сили за час повномасштабного вторгнення в Україну складають від 462 до 728 тис. солдатів станом на середину червня 2024 року. І це значно перевищує кількість військ, задіяних у лютому 2022 року. Згідно з підрахунками "Медіазони" і Бі-бі-сі, втрати російської армії становлять понад 58 тис. осіб. Зі свого боку дослідники "Медузи" оцінили російські втрати в 120 тис. солдатів.

Водночас, британська розвідка вважає, що за останні два місяці росія, ймовірно, втратила понад 70 тисяч солдатів убитими і пораненими, а щоденні втрати в травні і червні становили близько 1200 вбитих і 1100 поранених.

Аргесор зазнає втрат: 1110 чоловік особового складу, 11 танків, 9 бронемашин втрачено за добу17.07.24, 07:22

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі