ukenru
u-rf-zalishili-pid-vartoyu-sche-dvokh-ukrayinskikh-viyskovikh

У РФ залишили під вартою ще двох українських військових

 • 11037 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок відмовив у задоволенні апеляційних скарг ще двом українським військовим. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Постанову Київського районного суду Сімферополя змінити. Вважати запобіжним заходом у вигляді взяття під варту строком на один місяць, 29 діб, тобто до 24 січня 2019 року", - повідомив суддя, оголошуючи рішення.

Він пояснив, що уточнення термінів викликано тим, що раніше в рішенні суду першої інстанції була допущена технічна помилка.

Варто відзначити, що дане рішення стосується співробітника СБУ Андрія Драча і матроса Сергія Чуліби.

Нагадаємо, раніше підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок відмовив у задоволенні апеляційних скарг трьом українським морякам, захопленим у Керченській протоці 25 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще два українських моряки заявили слідству РФ, вважають себе військовополоненими

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ . 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Згодом в Росії заявили, що в московське СІЗО "Лефортово" з окупованого Криму доставили 21 українських моряків, ще троє перебувають у лікарні "Матроської тиші". Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення військових в Росію.

Українські Національні Новини

Політика