ukenru
u-rezultati-pomilkovogo-aviaudaru-saudivskoyi-araviyi-zaginuli-12-yemenskikh-viyskovosluzhbovtsiv

У результаті помилкового авіаудару Саудівської Аравії загинули 12 єменських військовослужбовців

 • 14472 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Внаслідок авіаудару коаліції, очолюваної Саудівською Аравією, було помилково завдано удару по табору союзних проурядових сил Ємену, внаслідок чого загинули щонайменше 12 військовослужбовців. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

За словами офіційних осіб, внаслідок удару, завданого у четвер у провінції Шабва, було поранено не менше восьми єменських військовослужбовців.

На місці удару було спалено кілька тіл та знищено три військові автомобілі, деякі з яких були озброєні автоматами, розповіли двоє місцевих жителів.

Доповнення

У Ємені йде громадянська війна з 2014 року, коли повстанці-хусити, яких підтримував Іран, захопили столицю Сану і більшу частину півночі країни. У 2015 році коаліція під керівництвом Саудівської Аравії втрутилася, щоб зупинити повстанців та повернути до влади міжнародно визнаний уряд. Однак війна тривала роками і призвела до найсерйознішої гуманітарної кризи у світі.

В останні місяці загострилися бойові дії між хуситами та урядовими силами Ємену навколо центрального міста Маріб та прибережного міста Ходейда. В останні тижні коаліція також збільшила кількість авіаударів по Сані та інших контрольованих повстанцями районах Ємену.

Українські Національні Новини

Новини Світу