u-prydnistrovia-zaiavyly-shcho-yikhnii-viiskovyi-obiekt-atakuvav-dron

У Придністров’я заявили що їхній військовий об’єкт атакував дрон

 • 102502 переглядiв

Безпілотник-камікадзе атакував військову радіолокаційну станцію в сепаратистському Придністровському регіоні Молдови, завдавши незначної шкоди, але без жертв, повідомляють місцеві військові.

Сепаратистська область Молдови заявила, що дрон-камікадзе атакував військовий об'єкт, що належить так званому міністерству оборони Придністров'я Молдови. Таку заяву військові невизнаної республіки зробили у п’ятницю 5 квітня. Їх слова цитує Reuters, передає УНН.

Ціллю стала радіолокаційна станція, яка зазнала незначних ушкоджень, але обійшлося без постраждалих. На місці працює слідчо-оперативна група. Відкрито кримінальне провадження.

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Винуватця цієї атаки у відомстві сепаратистів не називають. Зазначається, що ціль перебувала за шість кілометрів від кордону з Україною, яка понад два роки бореться з російським вторгненням, а найближчі лінії фронту — приблизно за 200 км на схід від Молдови.

На відео, яке показали по телебаченню в сепаратистському регіоні, видно атаку безпілотника зі звуком вибуху, але жодних доказів пошкодження будівель чи військової техніки.

Нагадаємо

Зауважимо, що цей інцидент став другим у своєму роді менш ніж за місяць. У березні  відомство безпеки "Придністровської Молдовської Республіки" повідомляло, що дрон-камікадзе здійснив атаку на військову частину під Тирасполем.

Водночас, Бюро політики реінтеграції Молдови заявило, що Україна не причетна до атаки дрона на військову частину у невизнаній республіці Придністров'я.

Представник українського ГУР Андрій Юсов заявив, що ця атака безпілотника-камікадзе на військову частину поблизу Тирасполя - це російська провокація. Та додав, що таким чином рф хоче дестабілізувати ситуацію в цьому регіоні. 

"Проблема Придністров'я не нова. Це створює ризик російської провокації" – Туск28.02.24, 19:06

Довідково

Придністров'я – сепаратистська республіка з домінуючим російськомовним населенням на території Молдови. На початку 1990-х років вони відмовились від лояльності владі в Кишиневі і після короткої війни, що супроводжувалася російським втручанням, отримали автономію. У Придністров’я є власний президент, армія, сили безпеки, податкові служби та валюта. Щоправда, практично всі європейські країни не визнають цієї республіки й досі. Сама ж росія, не визнала незалежності Придністров'я, хоча донині підтримує її економічно і політично.

Зауважимо, що у Придністров'ї офіційно дислокується близько 1,5 тисячі російських солдатів.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Прорив дамби в рф: тисячі людей евакуюють зі затоплених зон

     • 30549 переглядiв

    Сумщина: війська рф здійснили 57 обстрілів за день

     • 23678 переглядiв